Bernardijeva soba Title: Bernardijeva soba
Author: Slobodan Tišma
Goodreads Rating: 3.78
Published: 2011 by KCNS
ISBN: 9788679312495
Language: Serbian

Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas i vozi u čudesnoj naizmeničnosti uzlaznih i silaznih lukova na Jadranskoj magistrali.

Ispresecanost putanja fenikscrvene bube i tamnog mercedesa, u tamnoljubičasto more, u veliki hladni Okean. Roman koji je kantata raspričava se kao muzika – i na planu doživljaja. Reč je o prozno-poetskom melanžu, pripovesti i refleksijama, muzici i slikama, alhemijskim pretapanjima događaja, razmišljanja, boja i oblika, nameštaja, sobe, grada i okeana. Naracija nije linearna, nego isprekidana, muzikalna, ponavljajuća, dijalektička; ne putanja, nego mnoštvo skretanja i susretanja … Novi roman Slobodana Tišme pojavljuje se kao netipična proza, kao pasivni otpor i rezignacija, kao remećenje klasične naracije (sistema u kojem živimo) i prepuštanje alhemiji zgušnjavanja doživljaja i događaja. Slojevi radnje su slojevi zanosa koji želi da bude neprekidna afirmacija, dijalektička afirmacija, ,,Da ali Ne! Ne, ali Da! Uvek Da, ali sa zadrškom“. Stoga je priča=doživljaj ovog romana ona kućica koju nosi svaki/a umetnik/ca. Bernardijeva soba je svačija vlastita soba, mesto subjekta koje je titranje praznine između talasa Okeana, soba koja nas prazni od nas samih.

Dobitnik Ninove nagrade za 2011. godinu. Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas i vozi u. Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas i vozi u čudesnoj naizmeničnosti uzlaznih i. Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas i vozi u čudesnoj naizmeničnosti uzlaznih i. Roman koji je dobio Ninovu nagradu za 2011. U obrazloženju žirija piše da se delo ‘Bernardijeva soba’ izdvojilo osobenom perspektivom ljudske izolacije i. Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas i vozi u čudesnoj naizmeničnosti uzlaznih i. Slobodan Tišma: OSVETLJAVANJE KREACIJE Roman „Bernardijeva soba” Slobodana Tišme, godinu i po dana nakon što je ovenčan Nin-ovom nagradom, naravno, nastavlja. Bernardijeva soba / Slobodan Tišma / KCNS / 2011 ; Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas. Read BERNARDIJEVA SOBA by Slobodan Tisma with Rakuten Kobo. Roman koji je dobio Ninovu nagradu za 2011.

U obrazloženju žirija piše da se delo ‘Bernardijeva soba. Bernardijeva soba has 146 ratings and 2 reviews. Jelena said: Jedan od čudnijih izbora za NIN-ovu nagradu. Knjiga se čita brzo, stil je interesantan, ali. Buy BERNARDIJEVA SOBA from Dymocks online BookStore. Find latest reader reviews and much more at Dymocks Buy BERNARDIJEVA SOBA from Dymocks online BookStore. Find latest reader reviews and much more at Dymocks Read BERNARDIJEVA SOBA by Slobodan Tisma by Slobodan Tisma for free with a 30 day free trial. Read eBook on the web, iPad, iPhone and Android Bernardijeva soba [Slobodan Tisma] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers. Bernardijeva soba nije samo roman kao … Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas i vozi u čudesnoj naizmeničnosti uzlaznih i. BERNARDIJEVA SOBA, 9788685831669, Slobodan Tisma, DOO Media Art Content – eBook Available on RedShelf The NOOK Book (eBook) of the BERNARDIJEVA SOBA by Slobodan Tisma at Barnes & Noble. FREE Shipping on $25 or more! Buy Tisma – Bernardijeva soba: Read Apps & Games Reviews – Amazon.com Bernardijeva soba – Slobodan Tišma Edicija ‘Džepni anagram’ ‘Kulturni centar Novog Sada’ 2012. broširano izdanje, odlično očuvana latinica, 133 str. Knjiga: BERNARDIJEVA SOBA, Autor: Slobodan Tišma , ISBN: 9788679312105 , Cena na sajtu: 1019,00 din, Izdavač: KULTURNI CENTAR NOVOG SADA … E a šta dobijate za te pare, onako odmah na prvu loptu. Kad su znali oni sa cenom, lepo da ih i ja iskomentarišem, jelte dizajn. Meni je bitan, kako god. Slobodan Tišma, drugi deo: ‘Sva moja umetnost vezana je za Novi Sad,… Ova knjiga sastavljena je od tri prozna dela poznatog novosadskog pisca Slobodana Tišme, dobitnika Ninove nagrade. Urvidek, Quattro stagioni i Bernardijeva soba. Knjiga: Bernardijeva soba, Slobodan Tišma, 978-86-7931-210-5 – Domaći pisci – Dobitnik NIN-ove nagrade za 2011-tu godinu! Roman koji je kantata raspričava se kao. Roman koji je dobio Ninovu nagradu za 2011.U obrazloženju žirija piše da se delo ‘Bernardijeva soba’ izdvojilo osobenom perspektivom ljudske izolacije i umetničke.

Zbog lošeg zdravstvenog stanja pisca Slobodana Tišme otkazana je promocija njegove knjige ‘Bernardijeva soba’ koja je bila najavljena za večeras u 19 sati u. „Bernardijeva soba“ Slobodana Tišme u užem je izboru za NIN-ovu nagradu. Prema mišljenju kritike, ona nije samo roman kao događajnost već je priča koja je.

Slobodan Tišma, autor. Spisak svih knjiga ovoga autora: Bernardijeva soba, Internet knjižara Knjiga Knjiga, strana broj 1. Dom kulture Studentski grad (DKSG) svojim sadržajem pokriva sve oblasti umetnosti, a većina programa je besplatna. Izbegavanje jasne žanrovske određenosti, odricanje od perfektne kompozicije i drugih literarnih, zanatskih zakonitosti, sve su to odrednice same Tišmine poetički. 1/16/2012 · Slobodan Tišma – Bernardijeva soba. Slobodan Tišma – Bernardijeva soba. Skip navigation Sign in. Search.

Loading. Close. Yeah, keep it Undo Close. Bernardijeva soba – Dobitnik NIN-ove nagrade za 2011-tu godinu! Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je ‘Urednost je samo neka vrsta siromaštva, i fizičkog i mentalnog. Ali svakako treba se osloboditi znanja, te kuge, pre svega. Moj problem je bio i u tome što nisam. Slobodan Tišma je rođen 1946. u Staroj Pazovi. Studirao je književnost u Novom Sadu i Beogradu. U mladosti se bavio konceptualnom umetnošću i rok muzikom. Ova knjiga sastavljena je od tri prozna dela pisca Slobodana Tišme, dobitnika Ninove nagrade – Urvidek, Quattro stagioni i Bernardijeva soba. See more of Bernardijeva soba – Slobodan Tišma on Facebook. Log In. or. Create New Account. See more of Bernardijeva soba – Slobodan Tišma on Facebook. ‘Samo prost svet ne može da živi bez politike.

Ne može bez stalne svadje.’ ‘Ako neko stupi u pesnika nekog stan, neka zna da nameštaj ima nadmoć.’ Kupindo – tvoja robna kuca. Kupujes i prodajes po povoljnim cenama. Pokreni svoju prodaju: akcesoari, knjige, tehnika, racunari, komponente, alat, elektronika, dekor. Laureat NIN-ove nagrade za roman godine, novosadski pisac Slobodan Tišma izjavio je da je u nagrađeni roman ‘Bernardijeva soba’ uložio puno i da je nastajao. Slobodan Tišma: “Bernardijeva soba” (Kulturni centar Novog Sada, 2011) Kao da biografiju Slobodana Tišme (1946., Stara Pazova) obeležava dosledna. Roman koji je dobio Ninovu nagradu za 2011. U obrazloženju žirija piše da se delo ‘Bernardijeva soba’ izdvojilo osobenom perspektivom ljudske izolacije i. Knjiga Slobodana Tišme ‘Bernardijeva soba’ najprodavanije je izdanje u februaru u Srbiji i Crnoj Gori, pokazalo je istraživanje internet portala Knjizara.

com. Descargar libro BERNARDIJEVA SOBA EBOOK del autor SLOBODAN TISMA (ISBN 9788685831669) en PDF o EPUB completo al MEJOR PRECIO, leer online gratis la sinopsis o resumen. Roman koji je dobio Ninovu nagradu za 2011. U obrazloženju žirija piše da se delo ‘Bernardijeva soba’ izdvojilo osobenom perspektivom ljudske izolacije i. 1/16/2012 · Slobodan Tišma – Bernardijeva soba. Slobodan Tišma – Bernardijeva soba. Skip navigation Sign in. Search. Loading. Close. Yeah, keep it Undo Close. DOBITNIK NINOVE NAGRADE ZA 2011. GODINU. Bernardijeva soba nije samo roman kao događajnost, već priča koja je pronašla i autora i čitaoce, i vozi nas i vozi u. Dobitnik ovogodišnje NIN-ove nagrade za roman godine je pisac Slobodan Tišma za roman Bernardijeva soba, saopštio je danas žiri.Delo Bernardijeva soba se. Zašto ste na kraju romana “Bernardijeva soba” u jednom poglavlju prepričali sopstveni roman na nekoliko stranica? – To je izazov, prepričati,. Bernardijeva soba AUTOR: Slobodan Tišma. Roman koji je dobio Ninovu nagradu za 2011. U obrazloženju žirija piše da se delo ‘Bernardijeva soba’ izdvojilo osobenom. Save Cancel. Drag to set position! tekopof

Bernardijeva soba

Leave a Reply